Als sporter vraag je veel van je lichaam. Tijdens een intensieve training of wedstrijd wordt heel je lichaam ingezet om een maximale prestatie te kunnen leveren. Een oude verstuiking, een operatie, ontsteking of botsingen die je tijdens het sporten hebt opgedaan kunnen verstoringen in je lichaam veroorzaken die op den duur tot klachten leiden.
Wij onderzoeken uw lichaam totaal en kijken niet alleen naar de klacht. Een klacht kan een uiting zijn van meerdere kleine of grotere verstoringen, die zich eerder hebben ontwikkeld elders in het lichaam.
Als osteopaat weten wij welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kunnen wij de mogelijke oorzaak van de klacht vinden en deze behandelen in plaats van alleen de gevolgen te bestrijden.
Waar soms al snel wordt uitgegaan van overbelasting, vragen wij ons af waarom deze structuren nu overbelast worden terwijl voorheen met dezelfde trainingsintensiteit er geen klachten optraden.
In toenemende mate komen er berichten van topsporters in het nieuws die zich laten behandelen door een osteopaat. Bijna alle professionele voetbalclubs, alle ploegen van de Tour de France en vele andere topsporters laten zich veelvuldig behandelen door een osteopaat.
Hieronder vindt u een lijst van de klachtregio’s die wij binnen de osteopathie het meest tegenkomen. Staat de klacht waarvoor u hulp zoekt er niet bij, kunt u altijd contact opnemen of osteopathie iets voor u kan betekenen.
Indicaties
Rug-, bekken- en/of nekklachten / wervelkolom
Overbelasting blessures
Chronische klachten
Peesontstekingen (bijv. tenniselleboog / golferselleboog / achillespees)
Spierblessures (bijv. hamstring / shin-splints)
Gewrichtsproblemen (bijv. banden / kapsel / kraakbeen)
Liesklachten
Schouder-, elleboog- en polsklachten
Knieklachten (bijv. chondromalacie patellae / patellofemorale klachten / Jumpers knee)
Verstuikingen (bijv. enkel / knie)
Slijmbeursontstekingen
Terugkomende klachten / recidiverende klachten
Preventieve controle / check-up
Binnen de praktijk wordt intensief samengewerkt met andere (para)medici, zoals fysiotherapeuten, manueel therapeuten, (huis)artsen, logopedisten, podotherapeuten en diëtisten. Indien uw klachten nader onderzoek vereisen, wordt er in samenspraak met u contact met hen op genomen.